Per Schultz Jørgensens anmeldelse af “Da Marlon døde”

En fin bog til børn om at dele sin sorg med dem

Per Schultz Jørgensen, professor em. dr.phil.

Det er en stor og vigtig opgave Alen Domazet har sat sig for med sin illustrerede bog ”Da Marlon døde”. Den handler om at dele sorgen over at miste den helt spæde Marlon med sine andre børn. Fortælle dem om sine sorgreaktioner, sine ikke altid forståelige reaktioner – og fortælle dem, at det er ikke, fordi han ikke elsker dem. Det er en kompliceret opgave, for selvom følelser kan beskrives, så kan de stritte i flere retninger på en gang. Og sådan er det jo netop med sorgreaktioner, hvor min tristhed ikke betyder, at jeg ikke er glad for dig. Men Alen er en glimrende tegner og fortæller, og i scene efter scene fortælles en historie i ord og billede om sorgens mange ansigter. Og så lykkes det også med den fine balance mellem at fortælle om et tab – og så en stor glæde over at have børn, man stadig elsker. Det er bog, der må være et fund til højtlæsning og tæt og god samtale om svære ting i familien – også ting, der ikke lige handler om døden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.